Coș cumpărături

Politica de retur

Dreptul de retragere

Fiecare client beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță, fără a fi nevoit să justificați decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele direct legate de returnarea produselor. Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile din ziua în care dvs sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de către dvs, intră în posesia fizică a produselor sau ziua în care dvs sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicata de dvs, intră în posesia fizică a ultimului produs /ultimei piese (în cazul în care dvs comandați printr-o singură comandă produse multiple/piese care vor fi livrate separat).

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile), sunteti obligati sa ne informați cu privire la decizia dvs de retragere din contract. In acest scop, aveți la dispoziție formularul standard de retragere de mai jos sau  puteți face orice altă declarație neechivocă prin care vă exprimați decizia de retragere din contract specificând produsele achizitionate (e-mail / fax / postă, etc) iar noi va vom comunica fără întârziere, confirmarea de primire a formularului de retragere. 

Descarcă formularul de retragere de aici: Formular de retragere

Sau completează într-un document word acest model de formular:

  Model de formular de retragere

    Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

    Către HAIDIHAI SRL www.haidihai.ro, Str. Clopotari nr. 15, bl. 634, parter tel: 0753 667 539 email [email protected]
    Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse:

1_______________________________________________________________________________________ 2_______________________________________________________________________________________

3_______________________________________________________________________________________

    – Comandate la data________________/primite la data ________________________________________

    – Numele consumatorului____________________________________________________

    – Adresa consumatorului_______________________________________________________

    – Contul bancar și numele titularului de cont ______________________________________________

    – Semnătura consumatorului___________________________________________________

 (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

Se va folosi un document word sau o platforma in care se introduce textul ( pe modelul  sectiunii contact)

Obligațiile dvs în cazul retragerii

Dvs sunteți obligat să returnați produsele către societatea noastră (sau unei persoane autorizate de către societatea noastră să recepționeze produsele), fără întârziere nejustificată, în ambalajul original, intact, nefolosit  și în decurs de cel mult 14 zile, prin transmiterea formularului de retragere sau prin orice declaratie neechivocă menționată la secțiunea “Exercitarea dreptului de retragere”. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de dvs înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile. Dvs suportați doar costurile directe legate de returnarea produselor. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Produsele desigilate sau utilizate (ex vopsele, pensoane murdare, etc) nu fac obiectul dreptului de retragere.

Obligatiile noastre în cazul retragerii

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.  Avem posibilitatea legala de a amâna rambursarea plătii până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării.

Excepții de la retragere

Dvs sunteți responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Societatea noastră va face dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor care nu va fi descurajantă pentru dvs astfel încât să vă împiedicăm exercitarea dreptului de retragere.

Diminuarea valorii se va percepe pentru produsele returnate care prezintă modificări fizice, urme de folosire sau uzura excesivă, intervenții neautorizate sau alte aspecte, astfel încât obiectul nu mai poate fi adus la starea inițială decât printr-o serie de procese tehnice de fabricație suplimentare. Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3. Diminuarea valorii produselor în cazurile menționate mai sus poate ajunge la maxim 25% din valoarea de achiziție a produsului datorită costurillor societății pentru aducerea la stare inițiala, în funcție de caz. De asemenea nu se returnează produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar, așa cum sunt ele prezentate în platforma online.

Costuri și taxe speciale pentru renunțarea la cumpărare

Costuri suportate de către cumpărător:

Veți asigura costurile de retur și transport curier în cazul căruia renuntați la achiziționarea produsului în termen de 14 zile de la recepția produsului. (art.14. punctul 2). Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, vi se va solicita o taxa pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea dvs, vă vom reexpedia produsul inițial, pe cheltuiala dvs. (art.14.punctul 3);