Coș cumpărături

TERMENI SI CONDITII COMERCIALIZARE ONLINE

Inainte de a efectua comenzi pe acest site te rugăm să citești în integralitate  Termenii și Condițiile.

Termenii si conditiile din cadrul acestui website sunt în conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor (persoane fizice) în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, conform OG 21/1992 privind protecția consumatorilor.  Prezentele acte normative nu se aplică persoanelor juridice.

SC Haidihai SRL îşi asumă dreptul de a aduce modificări asupra conţinutului site-ului, modificări de structură, accesabilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, poate limita accesul la anumite părţi din site, sau facilităţi, precum şi accesul anumitor IP-uri, fără a trimite notificări către utilizatori sau terţe persoane. Informaţiile prezentate pe site-ul www.haidihai.ro au caracter informativ şi pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunţare prealabilă. Fotografiile produselor au un caracter informativ iar nuanțele nu corespundin totalitate, acestea putand varia în funcție de display-ul folosit de dvs pentru vizualizare. În cazul neclarităţilor se încurajează comunicarea cu magazinul, prin intermediul mijloacelor puse la dispoziţie. Vor fi excluse din site sau ignorate păreri sau adresări ce conţin injurii sau un limbaj neadecvat. Produsele disponibile pentru cumpărare sunt noi și vor fi însoțite de factura fiscală, conform legislației în vigoare, în momentul livrării.

Pentru a putea efectua o comandă, te rugăm se te înregistrezi pe site creând un cont nou sau te poți loga cu datele de înregistrare. Dacă ai nevoie de ajutor te rugăm să ne contactezi pe adresa de e-mail [email protected]

DEFINITII

  • Vânzător: SC HAIDIHAI SRL. Site-ul www.haidihai.ro este proprietatea HAIDIHAI SRL în calitate de vânzător, cu sediul în Iași, jud. Iași, înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J22/240/2018, având Codul Unic de Înregistrare 38795761.
  • Cumpărător – persoană fizică/persoană juridică sau orice entitate juridică care efectueaza o comandă pe site-ul www.haidihai.ro.
  • Client – persoană fizică/persoană juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către HAIDIHAI (electronic, telefonic, etc.) sau în baza unui acord de utilizare existent între HAIDIHAI și acesta și care necesită crearea și utilizarea unui CONT.
  • Cont – secțiunea din site-ul www.haidihai.ro formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite cumpărătorului transmiterea comenzii și care conține informații despre client/cumpărător și istoricul cumpărătorului în site.
  • Site – domeniul www.haidihai.ro.
  • Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între vânzător și cumpărător prin care cumpărătorul transmite vânzătorului, prin intermediul site-ului intenția sa de a achiziționa bunuri de pe site.
  • Bunuri – orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în comandă, care urmează a fi furnizate de către vânzător, cumpărătorului ca urmare a comenzii plasate

MENTIUNI PRIVIND COMENZILE

Valoarea minimă a comenzii este de 50 lei.
Costul transportului în România este de 17 lei.
Comenzile mai mari de 350 lei pot beneficia de livrare gratuită .

Livrarea produselor comandate pe site se va face prin curierat rapid in 3-4 zile de la confirmarea acesteia.
Costul transportului în caz de retur nu este asigurat de către societatea noastră.

MENȚIUNI PRIVIND PLATA
Plata comenzii poate fi efectuată în avans, prin opțiunea de plată cu cardul prin sistemul de plată afiliat, în avans prin bancă pe baza facturii sau ramburs în momentul în care este ridicat coletul.

Plata online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).
Daca ati ales metoda de plata ”Online prin card bancar“ este necesar sa completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.
– Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
– “3-D Secure” asigură în primul rând ca nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

Important de stiut! – Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR

Toate termenele incluse în termeni si conditii se interpretează drept termene exprimate în zile calendaristice. În cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, societatea noastra prelungeşte termenul în mod corespunzător. Termenul de livrare a produselor noastre pe teritoriul Romaniei este de 3- 4  zile calendaristice din momentul confirmarii comenzii dumneavoastră.

Prețuri

Pe site, veți găsi informații clare despre pret si disponibilitatea în stoc. Prețurile afișate pe site aferente produselor, sunt preturile finale cu TVA inclus. Suma finală pe care trebuie să o platiti dvs este pretul final cu TVA inclus. Modalități de plată acceptate sunt prin card bancar, virament bancar sau prin ramburs la curier.

Conform OUG 34/2014 un contract de vânzare la distanță reprezintă orice contract încheiat între profesionist şi consumator fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul (confirmarea acceptării comenzii de catre profesionist) , în temeiul căruia profesionistul se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul se angajează să plătească preţul acestora.

Comenzile efectuate pe site online vor trebui  confirmate de aceea vă rugăm să lăsați datele corecte.
In cazul în care produsele comandate ajung la dumneavoastră în stare deteriorată vă rugăm nu acceptati livrarea și contactati-ne telefonic de la fața locului.


Conditii generale de livrare

Vom livra produsele transferând posesia fizică sau controlul asupra produselor către dvs, fără întârziere nejustificată şi în orice caz in termenii mentionati la sectiunea “Termen de livrare” SAU, în decurs de cel mult 30 de zile de la încheierea contractului. In cazul în care nu ne îndeplinim obligația de a livra produsele la momentul convenit cu dvs sau în termenul de maxim 30 zile, dvs aveți dreptul de a solicita efectuarea livrării într-un termen suplimentar, corespunzător circumstanţelor.  În cazul în care nu vom livra produsele în termenul suplimentar respectiv, aveti dreptul, după caz, la rezilierea contractului. Iar societatea noastra va rambursa fără întârzieri nejustificate toate sumele plătite în temeiul contractului cu dvs. şi în decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat că nu mai doriti onorarea contractului.

Dreptul de retragere

Dvs beneficiați de o perioadă de 14 zile pentru a vă retrage dintr-un contract la distanță, fără a fi nevoit să justificați decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele direct legate de returnarea produselor. Perioada de retragere expira în termen de 14 zile din ziua în care dvs sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de către dvs, intră în posesia fizică a produselor sau ziua în care dvs sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicata de dvs, intră în posesia fizică a ultimului produs /ultimei piese (în cazul în care dvs comandați printr-o singură comandă produse multiple/piese care vor fi livrate separat).

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile), sunteti obligati sa ne informați cu privire la decizia dvs de retragere din contract. In acest scop, aveți la dispoziție formularul standard de retragere de mai jos sau  puteți face orice altă declarație neechivocă prin care vă exprimați decizia de retragere din contract specificând produsele achizitionate (e-mail / fax / postă, etc) iar noi va vom comunica fără întârziere, confirmarea de primire a formularului de retragere.

Formular de retragere

Obligațiile dvs în cazul retragerii

Dvs sunteți obligat să returnați produsele către societatea noastră (sau unei persoane autorizate de către societatea noastră să recepționeze produsele), fără întârziere nejustificată, în ambalajul original, intact, nefolosit  și în decurs de cel mult 14 zile, prin transmiterea formularului de retragere sau prin orice declaratie neechivocă menționată la secțiunea “Exercitarea dreptului de retragere”. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de dvs înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile. Dvs suportați doar costurile directe legate de returnarea produselor. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Produsele desigilate sau utilizate (ex vopsele, pensoane murdare, etc) nu fac obiectul dreptului de retragere.

Obligatiile noastre în cazul retragerii

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.  Avem posibilitatea legala de a amâna rambursarea plătii până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării.

Excepții de la retragere

Dvs sunteți responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor. Societatea noastră va face dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor care nu va fi descurajantă pentru dvs astfel încât să vă împiedicăm exercitarea dreptului de retragere.

Diminuarea valorii se va percepe pentru produsele returnate care prezintă modificări fizice, urme de folosire sau uzura excesivă, intervenții neautorizate sau alte aspecte, astfel încât obiectul nu mai poate fi adus la starea inițială decât printr-o serie de procese tehnice de fabricație suplimentare. Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3. Diminuarea valorii produselor în cazurile menționate mai sus poate ajunge la maxim 25% din valoarea de achiziție a produsului datorită costurillor societății pentru aducerea la stare inițiala, în funcție de caz. De asemenea nu se returnează produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar, așa cum sunt ele prezentate în platforma online.

Costuri și taxe speciale pentru renunțarea la cumpărare

Costuri suportate de către cumpărător:

Veți asigura costurile de retur și transport curier în cazul căruia renuntați la achiziționarea produsului în termen de 14 zile de la recepția produsului. (art.14. punctul 2). Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, vi se va solicita o taxa pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea dvs, vă vom reexpedia produsul inițial, pe cheltuiala dvs. (art.14.punctul 3);

Transferarea riscului

Livrarea produselor către dvs cade în responsabilitatea noastră. În cazul contractelor în care societatea noastra livrează produsele către dvs (inclusiv prin intermediul unei societăți de curierat), riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor vă este transferat abia în momentul în care dvs sau o parte terţă desemnată de dvs, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul vă este transferat în cazul exercitării dreptului de retragere din contract, în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către dvs să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către societatea noastra, fără a aduce atingere drepturilor dvs faţă de transportator.

Garanții

Produsele comercializate pe acest site nu beneficiaza de garantie, cu exceptia cutiilor de lemn cu și fără mecanisme a căror garanție comercială este de 30 zile de la achiziționare. Asigurarea garanției se va face prin înlocuirea produselor în termen de maxim 15 zile de la primirea acestora, după constatarea neconformităților.

Ultima actualizare pe 08.09.2020